3-й полк отримав почесне найменування імені князя Святослава Хороброго (ФОТО)

3-й полк отримав бойовий прапор з рук Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Петра Порошенка та почесне найменування.

Сьогодні, 24 серпня, під час офіційних заходів з нагоди Дня Незалежності України в столиці нашої держави місті Києві Президент України Петро Порошенко вручив керівництву 3-го ОП СпП бойовий прапор з почесним найменуванням імені князя Святослава Хороброго.

Одразу після закінчення урочистих заходів з нагоди Дня Незалежності України та 100-річчя відродження української державності група військовослужбовців 3-го ОП СпП разом з бойовим прапором відправились до Берковецького кладовища м. Києва, де спочиває боєць «ДУК-Правий Сектор» Горбенко Святослав Сергійович (позивний «СКЕЛЬД»). Доброволець загинув 3 жовтня 2014 року разом з військовослужбовцями 3-го полку: капітаном Іваном Літвіновим , старший солдат Олександр Хруль та солдат Вадим Шешеня.

Святослав Бойко, лідер гурту «Широкий Лан» в пам’ять про військовослужбовця виконав присвячену йому пісню «13-й воїн».

На Берковецькому  цвинтарі були батьки Святослава – Сергій та Лариса Горбенки. Один із комбатів 3-го окремого полку подякував батькам за сина:

Як командир загону, від імені всього полку я хочу висловити вам вдячність, як батькам, які виховали такого сина. Він мало прожив на цьому світі, але він прожив життя достойно і воно може бути прикладом для майбутніх поколінь. Адже це не минулось даремно, його подвиг напевно ще не оцінений сповна, але історія розставить все на свої місця. Його героїчне життя буде гідно оцінене, а найголовніше, допоки ваш син і всі, хто загинув за волю та незалежність нашої країни живі в наших серцях, вони живі і поки ми про них пам’ятаємо, вони з нами в одному строю

Довідка:
Горбенко Святослав Сергійович (26 грудня 1994, м. Полтава — 3 жовтня 2014 )— український військовик, доброволець, вояк Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор». З позивним «Скельд».

По закінченню Полтавського ліцею мав лише 15 років. Вищу освіту здобував у у Харківському національному педагогічному університеті імені Григорія Сковороди на філологічному факультеті (японська, англійська мови). Вільно володів англійською, розмовляв французькою, осягав японську і читав польською.
Водночас, на заочному відділенні — на історичному факультеті Харківського національного університету імені Василя Каразіна. На третьому році навчання хлопець вступив на військову кафедру при Харківському інституті танкових військ.
Влітку 2014 року склав іспити на військовій кафедрі й отримав подання на звання молодшого лейтенанта.
З кінця вересня перебував у донецькому аеропорту разом з побратимами Добровольчого українського корпусу «Правого сектору». Загинув 3 жовтня 2014 року у віці 19 років, тоді ж поліг боєць «ДУК» Сергій Андрєєв.