7 років від дня загибелі оборонців ДАП Олега Кулигіна та Євгена Подолянчука (ФОТО)

Сім років минуло від дня загибелі військовослужбовців 3-го окремого полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго капітана Олега Борисовича Кулигіна та капітана Євгена Петровича Подолянчука.

На Алеї слава Рівнянського кладовища єпископ Кропивницький та Голованівський ПЦУ Марк та настоятель храму Петра і Павла священик Іван Шубин відправили панахиду за загиблими героями. Бойові побратими та син Олега Кулигіна поклали квіти на могилу військовослужбовця. Також товариші відвідали могилу Євгена Подолянчука в селі Крутьки Черкаської області.

14 вересня на позиції «Єнот» відбувся стрілецький бій між оборонцями Донецького летовища та проросійськими бойовиками. Капітан Кулигін, перебуваючи на другому поверсі будівлі отримав смертельне поранення: куля влучила у рацію на грудях та зрикошетила,пройшовши вище пластини бронежилету. Із старого терміналу аеропорту на бойовій машині піхоти приїхав Євгеній Подолянчук, Олега Кулигіна евакуювали.

Після того, як військовослужбовці 93-ї бригади відступили, капітан Подолянчук разом з бійцем 3-го полку з позивним «Чарлі» залишились встановити мінні загородження, на випадок прориву ворожого танку. Розпочався мінометний обстріл. Євген Петрович отримав осколкове поранення в голову. Помер герой під час евакуації.

Довідка:
Олег Борисович Кулигін, працюючи на шахті, все життя мріяв служити своїй країні і захищати її від ворога. З початком війни на сході працював у військкоматі, але добровільно пішов до бойового підрозділу. І разом із спецпризначенцями вирушив на оборону ДАП.

Євген Петрович Подолянчук – кадровий військовий, вихованець Національної скаутської організації України «Пласт». Безстрашний воїн, який завжди йшов у бій з піднятою головою, добре знав військову справу, оберігав своїх побратимів і був для них взірцем і гідним командиром. Весь вільний час використовував для саморозвитку: навчався і вдосконалювався сам та допомагав іншим.

Вічна пам’ять і вічна слава Героям!