Чотири роки минуло з дня загибелі старшого солдата Ігоря Горовенка (ВІДЕО)

Водій-електрик радіостанції центру управління зв’язком загону спеціального радіозв’язку старший солдат 3-го окремого полку спеціального призначення Ігор Горовенко загинув 16 серпня 2014 року під час обстрілу з БМ-21 «Град» у районі селища Старобешевого однойменного району Донецької області.

Під час ремонту машини в Ігоря влучив осколок від снаряду з БМ-21 «Град», що розірвався неподалік. Боєць зазнав смертельно поранення. Від цих несумісних із життям поранень він і помер.

Ігор Горовенко, уклавши військовий контракт, служив водієм-електриком радіостанції центру управління зв’язком загону спеціального радіозв’язку, – розповів майор Андрій Неживий. – З початку березня, коли розпочалася неоголошена війна на сході країни, багато рідних та близьких наших бійців приходили до пропускного пункту частини з вимогою не направляти їхніх дітей в зону АТО. Тоді я казав Ігореві: «Вийди на КПП, там прийшли твої рідні». На що він сказав: «Нікуди я звідси не піду, моє місце тут». Ігор не уявляв себе без служби у Збройних силах України, це було його покликанням, професією, яку він любив.

Указом Президента України № 873/2014 від 14 листопада 2014 року «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» Ігоря Горовенка нагороджено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).