Cпецпризначенці третього полку визначили найпідготовленіший підрозділ у кроссфіті

Змагання серед військовослужбовців третього полку спецпризначення «Я – патріот» з нагоди Дня Незалежності України відбулися 22 серпня у Кропивницькому.

 

За час проведення АТО, а потім і операцій об’єднаних сил, військові третього полку спеціального призначення заслужили велику шану та повагу всіх українців. Вони героїчно проявили себе у найгарячіших точках донбасу, захищаючи територіальну цілісність України у новітній російсько-українській війні. У ній 47 захисників віддали свої життя.

Щоб ефективно виконувати поставлені бойові завдання, спецпризначенці повинні бути у відмінній формі. На сьогоднішніх змаганнях вони продемонстрували свою фізичну підготовленість у популярному в усьому світі та водночас надскладному виді спорту – кроссфіті.

 

Фізкультурно-оздоровчий захід було організовано спільно обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», керівництвом військової частини А0680 та клубом єдиноборств і кроссфіту Fight Baza.

 

На території військової частини А0680 впродовж кількох годин змагалися сім підрозділів полку.

Перед початком змагань усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять своїх побратимів, полеглих героїв. У відкритті взяли участь представники влади та керівництво полку.

 

 

Програма заходу включала чотири комплекси вправ. У першій дисципліні кожна команда мала одночасно присісти 100 раз, потім виконати 75 згинань-розгинань рук в упорі лежачи (віджимання), а на завершення 50 разів підняти тулуб з положення лежачи (прес). На виконання, що ускладнювалося одягненим на кожного учасника бронежилетом, давалося 10 хвилин.

 

На другий комплекс, який включав жим штанги стоячи, теж відводилося 10 хвилин. Всі учасники почергово фіксували над головою вагу або 20 або 40 кілограмів, а перемагала команда, яка набирала найбільшу сумарну вагу.

 

У передостанньому комплексі команди боролися у функціональній естафеті. До неї входили веслування на тренажері (10 калорій), стрибки через тумбу (10 разів), махи гирями вагою 24 кг (10 разів). Ці елементи мав виконати якнайшвидше кожен військовий. Час третього комплексу складав 12 хвилин.

Змагальну програму спецпризначенці завершували перетягуванням канату.

 

За сумою всіх конкурсів впевнену перемогу здобула команда управління полку. Її представники виграли в усіх чотирьох дисциплінах. Друге місце посіли військові третього загону полку, а бронзовими призерами стали спецпризначенці другого загону.

 

Про завершенні змагань кращі три команди та персонально кожен їхній учасник отримали медалі та дипломи від обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».