До 3-го полку завітав різдвяний вертеп (ФОТО,ВІДЕО)

Одвічна тема боротьби добра та зла, де добро неодмінно перемагає, та прославляння народженого Ісуса Христа – основна тема вертепів, що в різдвяну пору приходять до гостинних господарів по всій Україні.

Завітав такий вертеп і до військовослужбовців 3-го окремого полку спеціального призначення.
Парафіяни парафії Різдва Святого Івана Хрестителя УГКЦ м. Кропивницького не вперше організовують різдвяне дійство. Незмінними лишаються і його дійові особи: три царі, цар Ірод та його воїни, янгол, пастушки та українки, єврей та смерть. Цього року – це 13 персонажів. До третього полку завітали вперше, розповідає парох Іван Третяк, який виконав роль Ірода.

Цього року ми прийшли до полку з колядою, щоб підтримати їх і сказати їм наступне: ми, віруючі греко-католицької церкви, молимося за них, щоб Господь Бог беріг їх при житті, щоб вони поверталися з війни, несучи на своїх раменах перемогу, живими і здоровими; І щоб їм сердечно подякувати привітаннями нашими, сказати що ми є з вами, ми вас дуже шануємо і вам дуже вдячні. І просимо Господа Бога щоб ви були щасливими та здоровими. Щоб ви жили довго і були гідними воїнами українського народу, а народ був гідний вас.

Ще одну мету, яку перед собою ставили учасники різдвяного вертепу – це відновлення давніх звичаїв та традицій українського народу.