Хроніки «ПУТНИКА». Частина – 1

В червні-липні 2014 року, групи 3-го окремого полку спецпризначення під загальним керівництвом підполковника Юрія Коваленка отримали завдання висунутись на кордон з РФ для блокування ліній постачання ворога та забезпечення виводу колон підрозділів ЗСУ на позиції в районі Довжанського та Червонопартизанська.

Вже в липні група бійців 3-го ОП СпП тричі брала штурмом КПП «Ізварине», проте надходив наказ від керівництва Збройних сил залишити відвойовані позиції. 15 липня неподалік с. Провалля Юрій Коваленко та 8 бійців його групи загинули внаслідок мінометного обстрілу з території РФ.

Протягом літа 2014-го підполковник Коваленко робив нотатки, описував все важливе, що відбувалось на цій ділянці фронту з ним та його побратимами. Пропонуємо вашій увазі нотатки з щоденника підполковника Юрія Коваленка та розповіді військовослужбовців 3 ОП СпП про ці події.

Хроніки «ПУТНИКА». Частина – 1:

• Юрій Вікторович КОВАЛЕНКО – Герой України, підполковник Збройних сил України, заступник командира загону 3-го окремого полку спецпризначення. Позивний «ПУТНИК».