“Іду за Вас”: у Кропивницькому презентували документальну виставу про війну (ФОТО)

Цьогоріч Кропивницький зустрів День Прапора та День Незалежності гучною прем’єрою. Документальну виставу “Іду за Вас” презентували глядачу актори академічного українського музично – драматичного театру ім. М.Л. Кропивницького( режисер – постановник Євген Курман).

– Документальний театр – це інноваційний вид театру, який народився не так давно. І в цьому гібридному світі він звучить як голос правди: самі факти, без художнього осмислення. Вона все робить прозорим, все ставить на свої місця, – презентуючи виставу сказав Євген Курман.

Вистава стала спільним проєктом обласної владу, театру та 3-го окремого полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго. Актори театру Антон Адаменко, Ірина Ликова, Ілля Литвиненко та Євген Скрипник фактично розповіли чотири історії військовослужбовців полку Василя Петринки, Юрія Савельєва, Олександри Безсмертної та Сергія Глондаря.

– Сьогоднішня прем’єра – це чергова сторінка історії нашої країни. Історії долі та бойового шляху 3-го окремого полку – ровесників Незалежності. Історія справжньої боротьби сьогодення за Україну, – сказав Тарас Москаленко, заступник командира полку з морально-психологічного забезпечення.

Без перебільшення, присутні у залі були вражені. Після фінального епізоду глядачі довго не відпускали акторів та стоячи аплодували. На сцену вийшли і самі герої, чиї життя присутні фактично прожили разом з ними заново протягом вистави.

– Документальна вистава про спецпризначенців нашого славетного 3-го окремого полку – про реальних людей, про трагічність і незламність, про біль і довгоочікувану радість, про горнила війни і «happy and», – написала на своїй сторінці у Фейсбуці сестра військовослужбовця полку Сергія Глондаря, який провів у полоні ворога 5 років, Людмила.

– Виступ акторів був настільки емоційним та справжнім, що навіть без імен можна було зрозуміти про кого мова. Актори настільки реалістично прожили історії своїх героїв, що я ніби поринула в ті страшні часи, і до секунди прожила все те ще раз. Велика вдячність режисеру, акторам театру, всій команді, яка працювала над цим документальним виступом. Це було сильно.

Дякую, що пишете історію з тими, хто її творить! Слава Україні!