Команда 3-го полку здобула кубок футбольного турніру пам’яті Дмитра Придатка (ФОТО)

У Кропивницькому відбувся розіграш Кубку з міні-футболу присвячений пам’яті Дмитра Придатка, військовослужбовця 3-го окремого полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго, який загинув 29 серпня 2014 року при виконанні бойового завдання під Іловайськом.

Чотири команди: «Кущівка», «Молодь 30-ї школи», «3-й полк» та «Січ» провели по три матчі. Від самого початку побратими Дмитра очолили турнірну таблицю: спочатку обігравши «Молодь 30-ї школи» з рахунком 6-0, а слідом за ними – «Січ»: 4-0. У вирішальному матчі команда 3-го полку розійшлась миром з «Кущівкою»: 1-1. У підсумку, набравши 7 залікових балів, команда «3-го полку» здобула Кубок турніру пам’яті Дмитра Придатка. Команда «Кущівка» і «Молодь 30-ї школи» посіли 2 і 3 місця відповідно.
Кращим гравцем турніру став Ярослав, капітан команди 3-го полку.

Нагадаємо, футбольний турнір присвячений пам’яті Дмитра Придатка проводиться вдруге. Вперше на футбольний майданчик 30-ї школи команди вийшли 10 липня 2016 року. Тоді за перемогу боролись 5 команд, кращими стали футболісти з команди «Севілья», до складу якої входили друзі та товариші по службі Дмитра. Після чотирирічної паузи турнір відродили. Відроджений турнір відбувся під патронатом мецената Олександра Скляревського, який пообіцяв зробити його щорічним.

Довідка:
Дмитро Придатко народився 28 липня 1988 року у Кропивницькому(тоді Кіровоград). Зі школи захоплювався футболом і боксом. Навчався у місцевій ЗОШ № 30(р-н Кущівки), у ПТУ № 8 здобув професію столяра. Строкову військову службу проходив у 3-му полку, по завершенню якої підписав контракт. Після його завершення працював складальником меблів, таксистом.
З початком російсько-української війни пішов до військкомату добровольцем, на фронті був з кінця березня 2014-го. Служив на посаді старшого розвідника-снайпера групи спеціального призначення загону спеціального призначення 3-го окремого полку спецпризначення.
В серпні вивозив з-під обстрілу побратимів під Іловайськом. Загинув у бою під час виходу з оточення «зеленим коридором» на дорозі поміж селами Многопілля й Червоносільське — міна влучила у вантажопасажирську «Газель», якою їхав Дмитро.
3 вересня 2014-го тіло Дмитра Придатка опізнали в дніпровському морзі побратими та родичі.
Поховали Дмитра на Алеї Слави Рівнянського кладовища у Кропивницькому. У героя залишилась батьки, дружина Анастасія та донька Марійка.
За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, 14 березня 2015 року нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно)
На честь Дмитра Придатка у Кропивницькому названо вулицю (колишня назва «вулиця Кропоткіна») Саме на цій улиці виріс Дмитро.

Вічна пам’ять і вічна слава герою!