Музей полку прикрасить сучасна картина князя Святослава та його воїнів (ФОТО)

Особовому складу 3-го окремого полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго подарували картину з зображенням князя Святослава та його воїнів. Подія стала завершальним акордом низки заходів, присвячених Дню захисника України, що відзначався напередодні.

Сьогодні, 15 жовтня, на ранковому шикуванні полку художниці Ольга Козловська передала військовослужбовцям свою роботу – картину маслом, на якій зображено князя Святослава Хороброго на коні та його військо. Проте якщо на класичній картині за спиною князя стоять русичі, то на роботі художниці – сучасні воїни, захисники України.

Як розповідає Ольга Козловська, ідея написання картини виникла тоді, коли полк отримав найменування: імені Святослава Хороброго. Таким чином їй хотілось зробити свій вклад, підтримати військовослужбовців. За основу Ольга взяла сюжет картини Володимира Кирєєва: “Князь Русі-України Святослав Хоробрий перед боєм: Перемогти або Вмерти!”.

Ми знайшли дуже гарну роботу, на якій зображено князя Святослава зі своїм військом. Захотілось написати картину з сучасними воїнами на чолі з князем Святославом, який їх оберігає і веде до перемоги. Таким чином об’єднати історію і сучасність, – розповідає Ольга. – Там є прапор України, а військовослужбовці дивляться на схід – у бік нашого ворога.

Писати картину художниця розпочала ще в серпні, оскільки має маленьку дитину, малювала лише у вільний час, інколи вночі.

– Як людині невійськовій, хочеться зробити свій внесок. Щось принести як оберіг, щоб військовослужбовці згадували, і це гріло душу. Щоб вони пам’ятали, що тут їх чекають і люблять, бо вони наші захисники, – говорить Козловська.

Під гучні оплески, дарунок прийняв командир полку полковник Олександр Трепак, робота прикрасить експозицію музею 3-го ОП СпП ім. князя Святослава Хороброго.