Музей третього полку поповнили нові експонати.

Волонтерство – унікальне явище, яке вже давно з`явилося в Україні. Останім часом все частіше українці допомогають один одному, але особливо різко це позначилось з Революції Гідності, тисячі українців віддавали останнє щоб допомогти захисникам української державності. З початком війни на сході країни волонтерство набуло більших масштабів, адже підтримки потребувало українське військо, яке вперше за багато років мусило протистояти добре організованому та підготовленому агресору.
Від початку війни багато людей допомагали та продовжують допомагати 3-му окремому полку спеціального призначення. Серед них волонтер Олександр, який нещодавно завітав до музею полку. Чоловік приніс в подарунок цінні експонати – приціл та сошки від снайперської гвинтівки «Рекорд».

Історія цих гвинтівок для нашого полку особлива. На початку війни в полку бракувало якісних снайперських гвинтівок, адже окрім радянських СВД нічого не було.Тоді старшина Андрій Шершень привіз з арсеналу в Артемівську, який утримували групи 3-го полку, 14 спортивних гвинтівок «Рекорд»(калібр 7,62*54), а місцеві волонтери вдосконалили їх. Зокрема переобладнали гвинтівку Андрія якісним 25- ти кратними прицілом «Leupold», сошками «Harris» , а також системами автоматичного. Волонтер приніс до музею базові приціл та сошки, зняті саме з гвинтівки Андрія Шершня.Пізніше модифікували і інші 14-ть гвинтівок.

Старшина Шершень був снайпером, він загинув 29 липня під час операції з пошуку та порятунку пілота су-25 в с. Латишеве Донецької області. Тоді загинули 10 бійців полку. В пам’ять про нього, наприкінці жовтня 2014 року волонтери придбали та обладнали ще 6 спортивних гвинтівок «Рекорд», встановивши на них дорогі та якісні приціли фірми «Vortex», фінські 7-секційні глушники, сошки тощо.


Ці гвинтівки використовують наші снайпери і сьогодні під час бойових дій і на змаганнях. Зокрема в червні 2016-го року снайперська група 3-го полку спецпризначення посіла перше місце на змаганнях снайперських груп у навчальному центрі “Десна”, використовуючи саме ці гвинтівки.
Волонтер прибираючи в себе вдома відшукав та приніс до полку базові приціл та сошки, які зняли з гвинтівки Андрія під час удосконалення. Також Олександр передав до музею полку «арафатку» Андрія Шершеня, яку снайпер не взяв на своє останнє завдання.


На сьогодні окрім гвинтівок «СВД» та «Рекорд» в тесовому режимі наші снайпера використовують новітню зброю вітчизняного виробництва “Z10”, британські та американські.
За підтримки волонтерів наші військовослужбовці продовжують захищати мир та суверенітет нашої держави.