На Черкащині вшанували бійця 3-го полку капітана Євгена Подолянчука (ВІДЕО)

14 вересня 2014 року під час виконання бойового завдання в донецькому аеропорту, внаслідок поранення осколком міни загинув командир групи 2 загону 3-го окремого полку спецпризначення ім. князя Святослава Хороброго капітан Євген Подолянчук.

В селі Крутьки, що на Черкащині, в пам’ять про героя відбувся футбольний турнір, в якому взяли участь чотири команди, серед них і військовослужбовці 3-го ОП СпП.

Вшанувати Євгена Подолянчука приїхали рідні, друзі, товариші по службі з різних куточків України, учасники Національної скаутської організації “Пласт”.

На заході були присутні мати та дружина Євгена Петровича. Паралельно зі спортивним заходом священик Православної церкви України відслужив панахиду за загиблим.

Турнір організовано силами місцевої сільради за підтримки волонтерів. Чотири команди серед яких і футболісти 3-го ОП СпП розіграли кубок турніру. Окрім наших хлопців в змаганнях взяли участь команди з смт. Чорнобай і с. Красенівка, с. Крутьки, та Управління патрульної поліції Черкаської області з м. Черкаси.

За підсумками турніру команда 3-го полку розділила першість з командою Управління патрульної поліції Черкаської області, проте кубок турніру дістався черкащанам, завдяки кращій різниці забитих та пропущених м’ячів. Зокрема наша команда без проблем обіграла команду смт. Чорнобай і с. Красенівка: 3-1, та здолала місцевих футболістів з рахунком 3-4. Очна зустріч з черкаськими полісменами закінчилась нічиєю 2-2.

 

 

Команди отримали дипломи учасників турніру. По його завершенню на всіх чекав поминальний обід.

Довідково: Євген Петрович Подолянчук народився 4 липня 1991 в Черкасах.
У 14 років Євген вступив до скаутської організації «Пласт». Закінчив місцеву школу № 3. 2008 року вступив у Академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на факультету розвідки, який закінчив з відзнакою. З 2012 року на військовій службі. Служив у Кропивницькому у складі 3-го окремого полку спецпризначення на посаді командира групи 2 загону, 5 роти. Загинув в Донецькому аеропорту 14 вересня 2014 року.
Лицар ордена Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно). Нагороджений Залізним Пластовим хрестом за заслуги у національно-визвольній боротьбі в утвердженні Української держави (посмертно).