Над 3-м полком підняли Державний Прапор з донецького аеропорту (ФОТО,ВІДЕО)

У Кропивницькому на території 3-го окремого полку спецпризначення ім. князя Святослава Хороброго традиційно підняли Державний Прапор України, під яким наші військовослужбовці разом з бійцями інших частин боронили донецький аеропорт.

Сьогодні, 23 серпня, з нагоди Дня Державного Прапора України на плацу 3-го окремого полку спецпризначення вишикувався особовий склад полку. Під час урочистостей над частиною підняли бойовий Державний Прапор. Нову традицію у новій українській армії започатковано за ініціативи командира полку полковника Олександра Трепака у 2016 році. Відтоді це відбувається двічі на рік: 23 серпня – в День Державного Прапора України та в День частини – 4 жовтня.

«Специфікою відзначення свята у нас є те, що ми підіймаємо бойовий прапор – Державний Прапор України, який знаходився з бійцями в донецькому аеропорту ім. Прокоф’єва. Він прошитий кулями, осколками, опалений війною», – зазначив заступник командира частини з морально-психологічного забезпечення Сергій Францішкевич.

Саме цей прапор з’явився старому терміналі ДАП після першого штурму проросійських сепаратистів 26 травня 2014 року. Його підняли військовослужбовці полку Євген Подолянчук, «Док» і «Сандора». Прапор встановили так, щоб його бачили всі.

В ніч з 3 на 4 жовтня 2014 року, під час виходу груп 3-го ОП СпП з донецького аеропорту, цей прапор забрали з собою. Нині він зберігається в кімнаті бойової слави частини.

У виконанні полкового оркестру пролунав Державний Гімн України, після чого присутні згадали всіх полеглих побратимів хвилиною мовчання.

Наприкінці урочистостей, окремі військовослужбовці полку отримали чергові військові звання молодших офіцерів, та були заохочені почесними нагрудними знаками за взірцевість у військовій службі.