Нові бойові традиції та вшанування героїв: бійці 3-го полку провели урочистий захід у Холодному Яру (ФОТО)

Минулої суботи, 8 травня, біля Гайдамацького ставу, що у Холодному Яру на Черкащині відбулась церемонія вшанування пам’яті загиблих бійців 3-го окремого полку спеціального призначення ім. князя Святослава Хороброго.

Головна мета заходу: започаткування нових бойових традицій, а також згуртування бійців підрозділу та формування у них духовної єдності захисників України.

Пам’ятна церемонія розпочалася із шикування бійців на березі Гайдамацького ставу та виконання ними Державного гімну України. Після цього вони урочисто промовили клятву підрозділу, що завершувалась словами князя Святослава Хороброго: “Іду на Ви!”.

Після проголошення клятви військовослужбовці, які проходить оцінювання до сил швидкого реагування НАТО отримали пам’ятні знаки. Далі було оголошено хвилину мовчання в пам’ять про побратимів, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність України. Кожного з них згадали поіменно, всіх тих, з ким стояли пліч-о-пліч у найтяжчих боях протягом 7 років російсько-української війни. На честь героїв пролунав сигнал “Шана” та три залпи військового салюту.

Також командир вручив пам’ятні відзнаки підрозділу дітям загиблих побратимів.

Завершив церемонію урочистий марш на честь захисників України усіх часів.