У Кропивницькому презентували Книгу пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та недоторканність України

Сьогодні у відділі обслуговування користувачів Кіровоградської обласної універсальної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського відбулася презентація “Книги пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та недоторканність України (Книга ІІ: Запорізька область, Івано-Франківська область, м. Київ, Київська область, Кіровоградська область, Автономна Республіка Крим, Луганська область, Львівська область)”.

Як повідомив Заступник Директора Національного військово-історичного музею України Ільенко Андрій Борисович Книгу підготовлено та видано колективом Національний військово-історичний музей України за ініціативи Міністерство оборони України з метою збереження пам’яті про військовослужбовців ЗСУ, які загинули під час проведення антитерористичної операції на сході нашої держави впродовж 2014-2017 років. До видання в тому числі, увійшли короткі біографії та фото 143 загиблих воїнів з м. Кропивницького та Кіровоградської області. Другий том книги вийшов завдяки Міністерству Оборони України яка виділила на проект 200 000 гривень. Андрій Борисович зазначив, що-

  • Книга зроблена по територіальному устрою України та відповідно в алфавітному порядку, в дану книгу увійшло 6 областей України

Також захід відвідав Перший заступник голови обласної державної адміністрації Коваленко Сергій Петрович який особисто подякував Національний військово-історичний музей України за видавництво книги.

Наразі презентація «Книги пам’яті» вже проводилась в Києві, в тому числі і в Білій Церкві, в Івано – Франківськії області, а в кінці квітня планується провести презентацію в Львівській області. Другий том «Книги пам’яті» був випущений тиражом в 2000 примірників та представлений в обласних центрах та в багатьох містах України, також цю книгу передають родинам загиблих військовослужбовців.

  Дана книга а також її продовження є в інтернет порталі але як вважає Заступник Директора Національного військово-історичного музею України Ільенко Андрій Борисович  що:

  • Інтернет портал це дуже цікаво але фактично родини загиблих з того покоління що більше звикли до книги а також книга довше зберігається ніж електронний ресурс, а книга вона буде відображати світлу пам’ять про загиблих за нашу Україну.

В даній книзі вказані біографічні данні, місце загибелі та інші деталі які були зібранні співробітниками музею.

Довідково: Перший том «Книги пам’яті» був презентований в 2016 році.