У Кропивницькому стартував книжковий проект “Зброя особливого призначення”(ФОТО)

У Кропивницькому з нагоди Дня добровольця стартував проект: “Зброя особливого призначення”. Його ініціатор 3-й окремий полк спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго, підтримали ініціативу Книгарня “Є” та книжковий магазин “БУКИ”.

Проект складається з двох частин: “Книги особливого призначення” та “Книга для ветерана”. По вулиці Дворцовій та на площі Героїв Майдану відбулась демонстрація військової техніки та зброї, і всі охочі мали змогу придбати особливі книги, які поповнять бібліотеку полку в зоні проведення ООС та в місці постійної дислокації. Також паралально відбувався розпродаж книг, які кропивничани подарували книгарні “БУКИ”. Гроші від реалізації цих книжок використають для придбання вертикалізатора (обладнання для реабілітації).

А розпочалась презентація проекту з прес-конференції, на якій були присутні місцеві та всеукраїнські ЗМІ.

“Книги – це зброя спеціального призначення. Література заряджає знаннями, розширює свідомість, надихає, дає відповіді на чімало запитань, сприяє формуванню особистості”, – говорить прес-офіцер полку Валерій Лебідь.

Проект є постійнодіючим, тож долучитись до нього можна щодня. Для цього вам необхідно завітати до згаданих книгарень та придбати книгу з визначеного переліку видань. Згодом кожна придбана книга поповнить бібліотечний фонд військової частини. В подарунок від бійців полку кожен отримає сувенір.

“Підтримка українського війська, віддавна є засадничим принципом роботи Книгарні “Є”, тому наше долучення до ініціативи 3-го Полку, цілком природне. Для проєкту “Книги спеціального призначення”, спільно з керівництвом полку та численними експертами ми сформували короткий (10 позицій) та довгий (іще кілька десятків книг) списки книг, що допоможуть бійцям розвіяти численні пропагандиські міфи, якими нас щоденно атакує ворог, та укріпити бойовий дух воїнів. Головне, що дають подібні акції – можливість будь-кому з містян віддячити нашим захисникам за їх щоденну нелегку працю”, – сказав Андрій Домаранський, адміністратор та арт-менеджер Книгарні “Є” у Кропивницькому.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Також постінодіючою є акція “Книга для ветерана”. В магазині “БУКИ” будуть вдячні за подаровані для акції книжки. Під час вчорашнього розпродажу було зібрано понад три тисячі гривень.

“Ми з вами зробили дуже важливу справу, зібравши за дві години 3200 гривень на вертикалізатор для нашого пораненого Героя. Наразі зібрано вже 12500 гривень”, – зазначила Оксана Червоная, директор магазину “БУКИ”.

Всі деталі стосовно проекту “Зброя особливого призначення” можна довідатись у працівників книгарень та у перес-службі 3-го ОП СпП ім.князя Святослава Хороброго.

За дві години від початку втілення проекту, кропивничани придбали для бібліотеки 3-го полку 38 книжок.