У Кропивницькому відбувся турнір з панкратіону пам’яті Максима Бендерова (ФОТО, ВІДЕО)

У Кропивницькому відбувся 4-й професійний турнір з панкратіону присвячений військовослужбовцю 3-го окремого полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго Максиму Бендерову.

Вшанувати пам’ять майстра спорту, чемпіона України, який віддав своє життя, захищаючи територіальну цілісність нашої держави, зібралися близько 100 спортсменів з Кропивницького, Олександрії, Долинської, Кременчука та Кривого Рогу.

Під час церемонії урочистого відкриття змагань перед присутніми виступив підполковник Сергій Францішкевич, заступник командира 3-го окремого полку з морально-психологічного забезпечення:
– Цілодобово, щохвилини воїни на сході держави боронять нашу землю від підлого, зухвалого, лукавого агресора – Збройних сил РФ. Ми завжди маємо знати і пам’ятати кому завдячуємо за наш спокій. Ми зробимо все, що від нас залежить і відсвяткуємо нашу перемогу – це питання часу. Також ми завжди маємо пам’ятати і вшановувати людей, які не замислюючись поклали своє життя – найдорожче, що є у людини, – сказав Сергій Францішкевич.

Олег Вєтров, голова обласної федерації панкратіону розповів присутнім про спортивні досягнення Максима Бендерова.

– Я хочу нагадати, що в 2005 році Максим Бендеров став першим чемпіоном України з панкратіону і отримав звання майстра спорту. Він один з тих людей, які заклали фундамент розвитку панкратіону в нашій області. Нам сьогодні вже 15 років, ми сьогодні маємо чемпіонів, потужну команду, яка представляє нас в світі і це все завдяки тим людям, які творили історію України, історію панкратіону в області.

Дякую всім за те що пам’ятаєте, берете участь. Пам’ять про Максима завжди буде з нами. Ми ніколи не забудемо про цю людину, яка прожила небагато віку, але зробила багато добрих справ. Наш з вами обов’язок пам’ятати і передавати прийдешнім поколінням пам’ять про людину, яка була поруч з нами і першою стала боронити нашу Країну, – сказав Олег Вєтров.

За підсумками змагань перше командне місце виборола команда спортивного клубу «Прайд» з Кропивницького, другу сходинку посіли спортсмени з команди «Легіон»(м. Долинська), третьою стала команда «Ягуар» з Кривого Рогу.

Максим Васильович Бендеров, старший розвідник підрозділу спеціального призначення народився 6 квітня 1990 року в Олександрії Кіровоградської області. З першого класу займався спортом. Він – багаторазовий чемпіон України і володар чорного поясу з бойового мистецтва “панкратіон”, чемпіон України серед спецпризначенців, працював тренером в Олександрійському міському клубі.

На волонтерських засадах тренував дітей-сиріт з Пантаївської школи-інтернату, що за 20 кілометрів від Олександрії.
Загинув 15 липня 2014 року в зоні проведення АТО в районі населеного пункту Ізварине.

14 серпня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). У Кропивницькому на честь Максима Бендерова названо вулицю.