У Кропивницькому вшанували героїв, полеглих під Дебальцевим (ФОТО)

Бійці 3-го окремого полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго вшанували побратимів, які загинули під час оборони Дебальцевого.

Сьогодні, 16 лютого, у Кропивницькому на Алеї Слави Рівнянського кладовища єпископ Кропивницький та Голованівський Марк ПЦУ та настоятель храму Петра і Павла священик Іван Шубин відправили панахиду за Віталієм Федитником, Юрієм Бутусовим, Дмитром Лабуткіним(військового журналіста телекомпанії «Бриз»).

– Ми віддаємо шану воїнам, які відійшли у вічність, закарбовуємо в пам’яті людей ті події: війну, агресію сусіда і героїзм наших воїнів. Це має лишитись у пам’яті майбутніх поколінь, які через церкву, молитву за воїнів України, через школу, меморіальні дошки і пам’ятники, через цю Алею Слави знатимуть про ті події, які відбуваються сьогодні, – сказав єпископ Марк. – Низький вам уклін, всім загиблим – вічна пам’ять, а воїнству нашому слава і слава Україні!

Сьогодні ж у Бахмачі Чернігівської області вшанували капітана Юрія Бутусова. Традиційно, батьків загиблого офіцера відвідали його бойові побратими.

Нагадаємо, 16 лютого 2015 року, під час виконання бойового завдання в районі Дебальцевого, БТР в якому перебувала група під керівництвом капітана Юрія Бутусова потрапив у засідку ворога. Внаслідок обстрілу з РПГ троє військовослужбовців загинули, решта потрапили до ворожого полону. Двох з них вдалось звільнити лише минулого року.
Вічна пам’ять і слава героям!