У третьому полку відзначили День Збройних сил України (ФОТО)

З нагоди Дня Збройних сил України в третьому окремому полку спеціального призначення відбулись урочисті заходи.

Сьогодні, 6 грудня, під час урочистого святкування військовослужбовців привітав командир полку полковник Олександр Трепак, начальник Кіровоградського гарнізону полковник Ярослав Кучер, голова Кіровоградської ОДА Андрій Балонь, міський голова Кропивницького Андрій Райкович та інші.

У вітальному слові полковник Трепак відзначив високий професіоналізм бійців полку, зазначив, що вони ще довго стоятимуть на варті та висловив впевненість, що жоден з них не зробить і кроку назад .

– Майже 6 років ми стоїмо на передовій, майже 6 років ми з вами в бою. Сивочолі діди, чубаті хлопці. Шість років тому з цього плацу ми проводжали перші групи, наших хлопців у невідомість. Тоді ми не знали, що чекає на нас. Я гордий тим, що маю честь бути вашим командиром, гордий тим, що маю честь служити Україні поруч з вами.

– Попереду нелегкі часи, ще дуже багато років нам стояти на варті. Хочу сказати з впевненістю, що ми готові. За ці крайні декілька років ми стали надзвичайно сильними. Так, наші хлопці загинули, але оберніться – їх місце в строю зайняли їх дружини, сини та доньки.

– Донецький аеропорт, Савур-могила, Іловайськ, Дебальцеве – ми ніде не відступили. Нам є ким пишатись, нам є за кого і за що стояти в цьому строю під нашими бойовими знаменами.

– Хочу вам всім подякувати за те, що і 18-літні, і 60-літні хлопці і дівчата стоять на цьому плацу. І я впевнений, жоден не зробить і кроку назад, нашу землю ми не віддамо нікому.

Під час урочистого шикування полковник Олександр Трепак вручив бойові ордени: «За мужність» та «Богдана Хмельницького» кращим військовослужбовцям полку.

На урочистості запросили і громадськість міста, всі бажаючі могли відвідати полкове шикування. Сьогодні ж присутнім презентували бойову пісню полку – «Пісню хоробрих», та відкрили пам’ятник князю Святославу Хороброму роботи скульптора Всеволода Бабюка.

Автор пісні – відомий виконавець, лідер гурту «Широкий Лан» Святослав Бойко. Текст пісні він написав спільно з військовослужбовцями полку. На сьогоднішньому шикуванні він виконав її в супроводі полкового оркестру.

– Мені дуже приємно бути сьогодні перед вами – це дуже велика відповідальність і дуже велика честь, – сказав Святослав Бойко.

Урочистості з нагоди дня ЗСУ на цьому не завершені. Сьогодні ж в полку відбудеться відкриття нових експозицій музейно-історичного комплексу 3 – го ОП СпП ім. князя Святослава Хороброго. Всіх бажаючих запрошуємо на Театральну площу до воріт полку о 16.00.