Учень 5-го класу подарував музею 3-го полку модель диспетчерської вежі ДАП

Кімната бойової слави 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго поповнилася новим експонатом – вежою Донецького аеропорту складеної з конструктору LEGO. Експонат полку подарував учень 5 класу ЗОШ №18 міста Кропивницького Володимир. Разом зі своїм батьком, Романом Колісніченком та сестрою Анастасією, вони завітали на екскурсію до кімнату бойової слави.

Як розповів Володимир, ідея збудувати “вежу” виникла після перегляду фільму “Кіборги”.

– Мені сподобався фільм Аеропорт, особливо вежа, тому після перегляду фільму у мене з’явилося бажання збудувати її… На це я витратив близько двох годин.

Юрій Митрофаненка, історик, друг сім’ї розповів про родину хлопця:

– Я тут розкрию історію, разом з Володею стоїть його батько, це мій друг Роман Колісніченко – патріот України, волонтер, на Майдані був зі мною. І саме від Романа я дізнався цю історію. Після того, як його син Володимир подивився фільм «Кіборги», у них був сімейний перегляд, він закрився у своїй кімнаті і щось почав майструвати. А потім сказав мені, що Володя розробив модель аеропорту. Ми поставили в фейсбук це фото, яке набрало за сотню лайків. Потім вони від мене дізналися про музей третього полку і у них виникла ідея подарувати цю “вежу” саме музею.

У відповідь військовослужбовці подарували хлопцю перші два випуски коміксів, присвячених саме захисту донецького летовища, а також невеличкий сувенір – брелок у вигляді кулі.

Довідково:

«Кіборги. Герої не вмирають» — український повнометражний художній фільм режисера Ахтема Сеїтаблаєва за сценарієм Наталії Ворожбит про оборону Донецького аеропорту під час війни на Донбасі. Кінострічка є одним з переможців 8-го конкурсного відбору Держкіно та отримала державну фінансову підтримку на 50 % собівартості — майже 24 мільйони гривень. Загальна вартість кінофільму оцінюється в майже 48 мільйонів гривень. Прем’єра кінокартини в Україні відбулась 6 грудня 2017 року — в День Збройних сил України.»