В Іванівці відкрили експозицію, присвячену підполковнику Сергію Сєнчеву (ФОТО)

Сьогодні, 8 липня, підполковнику Сергію Сєнчеву, заступнику командира 3-го окремого полку спеціального призначення ім. князя Святослава Хороброго з виховної роботи виповнилося б 48 років.

З цієї нагоди, в шкільному музеї Іванівської школи Кропивницького району відкрили постійно діючу експозицію, присвячену герою. На урочисту подію завітали керівництво навчального закладу, голова Соколівської ОТГ, військовослужбовці полку та рідні Сергія Олексійовича: дружина, діти, батько.
– Це був взірець порядного офіцера: тихий, спокійний, але вимогливий. Він був виховником, користувався повагою у солдат. І не лише у солдат, а й у всього особового складу, – пригадує військовослужбовець 3-го полку з позивним «БУРЯ». – Після початку подій 2014 року, він не ховався, а намагався бути попереду – там де найважче, там де його солдати, де гинуть і отримують поранення люди.

– Коли в серпні розпочався етап звільнення Савур-могили, Сергій Сєнчев був там, поруч з простими бійцями на вістрі цих подій.
Найменше, що ми можемо зробити зараз – це нести пам’ять про Сергія Олексійовича, щоб прийдешні покоління не забували, які люди були поряд з нами. Пам’ятаємо цього хороброго офіцера.

Олексій Сєнчев, батько полеглого військовослужбовця, подякував присутнім та поділився спогадами про сина.
– Минуло 7 років. За ці роки я зустрічався з багатьма людьми, які знали мого сина. І всі вони при зустрічі дякували мені за сина, – говорить Олексій Сєнчев. – В становленні офіцера дуже багато йому дало Суворовське училище. Поступив він туди сам, а закінчив з відзнакою. Військове училище також закінчив з червоним дипломом. Вислів «Маю честь» – для нього був не порожній звук.
 Дякую всім, за те що пам’ятаєте.

Сніжана Сєнчева, дружина військовослужбовця, презентувала шкільному музею книги, присвячені подіям на сході нашої країни, зокрема примірник Книги пам’яті, в якій серед іншого йдеться про Сергія Сєнчева.

Довідка:
Сергій Олексійович Сєнчев народився 8 липня 1973 року в Донецьку у сім’ї військовослужбовця. Закінчив суворовське училище (1988–1990 рр.) та Донецьке вище військово-політичне училище (1990–1994 рр.)

По закінченню навчання, Сергій Сєнчев служив на посаді заступника командира роти спеціального призначення з виховної роботи у 50-му навчальному центрі спеціальної підготовки. А з 2012 року – заступником командира полку з виховної роботи у 3 окремому полку спецпризначення. В цей період заочно закінчив Одеський національний університет ім. І. Мечникова, де опанував фах психолога.

Сергій Сєнчев загинув 4 серпня 2014 року, виконуючи бойове завдання у складі зведеного підрозділу під час звільнення стратегічної висоти Савур-могила.
Указом Президента України № 873/2014 від 14 листопада 2014 року «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» Сергія Сєнчева нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Вічна пам’ять герою!