Військовослужбовці 3-го полку вшанували полеглих під Дебальцевим побратимів (ФОТО)

Сьогодні, 16 лютого, бійці 3-го окремого полку спецпризначення відвідали могили побратимів у Кропивницькому та на Чернігівщині. Де вшанували пам’ять капітана Юрія Бутусова, старшого сержанта Віталія Федитника, які загинули 16 лютого 2015 року під Дебальцевим.

Пам’ятні заходи відбулись паралельно в Києві, Бахмачі, Кропивницькому, в с. Білокриниця(Тернопільска область). На Тернопільщині поховано капітана ІІІ рангу Дмитра Лабуткіна, який загинув в одному бою з нашими військовослужбовцями.

На Рівнянському кладовищі єпископ Голованівський та Кропивницький ПЦУ Марк провів панахиду за Віталієм Федитником та іншими героями. Також панахида відбулась у Бахмачі, де спочиває Юрій Бутусов та у селі Білокриниця, де похвано Дмитра Лабуткіна. Поруч з військовослужбовцями полку в заходах взяли участь волонтери та небайдужі громадяни.

З самого ранку на території Міністерства Збройних сил України пролунав «Дзвін пам’яті».

Нагадаємо, 16 лютого 2015 року група Юрія Бутусова потрапила до засідки ворога, виходячи з окупованого Дебальцевого. Бійці супроводжували колону з пораненими та загиблими. В районі Новогригорівки бронетранспортер, в якому перебували спецпризначенці та інші військовослужбовці, було підбито. Під час бою троє бійців загинули, інші потрапили до полону.