З прапором до перемоги! (ВІДЕО)

Сьогодні на території 3-го окремого полку спеціального призначення ім. князя Святослава Хороброго підняли державний прапор, котрий майорів над Донецьким летовищем у 2014 році.

Така традиція була започаткована у 2016 році. В День державного прапору України та в день створення військової частини на плацу підіймають національний стяг, котрий на собі винесли спецпризначенці з ДАПу в ніч з 3-го на 4-те жовтня 2014 року.

Символ нескореності – прапор, підняв над летовищем загиблий офіцер полку Євген Подолянчук – «Док» та боєць на псевдо «Сандора», це було після першого штурму аеропорту російськими бойовиками та їх найманцями 26 травня 2014 року. З тих пір, прапор, як оберіг завжди був з нашими військовими, а нині – він зберігається в кімнаті бойової слави полку.

За час російсько-української війни, синьо-жовте знамено, стало не лише державним символом, а й уособленням великої жертовності, тієї, яку військові платять, аби український прапор майорів у кожному містечку вільної та Незалежної країни, від гір Карпатських по Донбас.