У Кропивницькому вшанували захисників ДАП.

Сьогодні, 21 січня, у Кропивницькому відбувся флешмоб до Дня пам’яті захисників Донецького аеропорту. На площі Героїв Майдану місцеві волонтери провели перфоменс: розклали розписані шоломи та запалили лампадки, створивши напис «ДАП 244».

«Наступного року ми будемо вшановував захисників ДАП 23 січня, в той день, коли останні захисники Донецького летовища залишили цю територію», – повідомив присутнім кандидат історичних наук Юрій Митрофаненко.

Довідка: 20 січня 2015 року проросійські сили підірвали новий термінал, бетонні перекриття і стеля у багатьох секціях обвалилася, внаслідок чого загинуло багато українських військовослужбовців. За час боїв українська армія вибудувала оборону, створивши лінію укріплень навколо злітної смуги по периметру навколишніх сіл — у Водяному, Опитному, Пісках, біля вентиляційного ствола шахти Бутівки, куди й відійшли згодом бійці після повного руйнування ДАПу. 18-21 січня 2015 року внаслідок підриву терміналу ДАП загинуло 58 захисників-«кіборгів», які відстоювали цей плацдарм до останньої краплі крові. 21 січня було прийнято рішення відвести українських військових з нового терміналу, бо об’єкт був повністю зруйнований і не придатний для оборони. 22 січня вцілілі захисники вийшли з термінала, але 6-ть бійців залишились на позиції «пожарка» та обороняли її ціною своїх життів до 23 січня.