3 липня 2015 року в ДТП загинув Максим Латаев

3 липня 2015 року в одинадцятій годині ранку на 127-му кілометрі траси Київ-Знам’янка сталася жахлива ДТП. Пасажирський мікроавтобус Mercedes-Vito виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з вантажівкою Scania. Семеро людей отримали травми різної тяжкості. Один з пасажирів молодий чоловік, помер на місці. Прибули на місце аварії співробітники поліції встановили, що він спецназівець, воює на Донбасі і прямував у відпустку додому.

– Після загибелі Максима ми з мамою згадували, скільки перед цим було знаків,   крізь сльози говорить сестра загиблого Інна Латаева.

– Нещодавно брат отримав службову квартиру і поки він воював, ми допомагали робити там ремонт. Максим поділився зі мною планами на майбутнє: збирається у відпустку, щоб зробити пропозицію своїй дівчині. Хоче забрати її до себе, в нову квартиру. Брат попросив нас скоріше обшити балкон вагонкою і замовити шафу. За три дні до трагедії мама прийшла до мене і каже: «Інночка, я такий поганий сон бачила. Ніби в квартирі Максима балкон оббитий чорними дошками. Я ходила по магазинах, шукала білі і не змогла знайти

Максим виріс в сім’ї кадрового офіцера, учасник бойових дій на Сході країни. У полку його характеризують виключно з позитивного боку. Батько військовослужбовця учасник бойових дій в Афганістані.
З дитинства Максим займався парашутним спортом і зробив кілька сотень стрибків (фото з сімейного альбому)

Перебуваючи у відпустці Максим повертався рейсовим маршруткою з Києва. Водій транспортного засобу виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з автомобілем Сканія. В результаті ДТП сім пасажирів травмовано, одна людина загинула.     – За словами пасажирів, водій заснув за кермом і автобус винесло на зустрічну смугу, – розповідає слідчий черкаського обласного главку міліції Володимир Тесля. – Люди кинулися будити водія, той прокинувся і став повертати автобус на свою смугу руху. У цей момент величезний тягач Scania, намагаючись уникнути зіткнення з маршруткою, йшов на ту ж смугу … І стався удар.


Максим отримав несумісну з життям черепно-мозкову травму і помер на місці. Дуже постраждала 20-річна дівчина, що сиділа на першому сидінні. У неї подвійний відкритий перелом стегна зі зміщенням, забій спинного і головного мозку. На щастя, на днях вона вийшла з коми. Ще п’ятеро пасажирів і водій автобуса потрапили до лікарні з переломами кінцівок. Відкрито кримінальне провадження, у водія взято зразки крові для дослідження на вміст алкоголю. Винуватцю ДТП загрожує від трьох до семи років позбавлення волі. Суд по даному випадку триває і досі.