3 роки минуло від дня загибелі майора Володимира Степанка (ФОТО)

Минуло 3 роки з дня загибелі Володимира Степанка, який певний час проходив службу в лавах 3-го окремого полку спецпризначення та 50-го навчального центру на посаді старшого офіцера відділення виховної роботи.

Від початку АТО взяв участь у формуванні 42-го добровольчого батальйону, що пізніше увійшов до 57-ї окремої мотопіхотної бригади.

Загинув військовослужбовець неподалік Дебальцевого під час проведення антитерористичної операції. 26 січня 2015 р. під час виконання бойового завдання в районі висоти 307,9 (ОП “Валєра”) біля с. Санжарівка, Артемівський район, Донецька область. У БРДМ влучив протитанковий реактивний снаряд. Разом із Володимиром загинув водій – солдат Отрішко В.М..

Сьогодні на Алеї слави у Кропивницькому відбулась панахида в пам’ять про військовослужбовця.

Довідково:

Володимир Стапанок народився 27 січня 1968 року в селі Майське Джанкойського району Криму, де минули його дитинство й шкільні роки. З 1985 по 1989-й Володимир навчався у Новосибірському вищому військово – політичному загальновійськовому училищі. По закінченні училища направлений до Туркестанського військового округу. З серпня 1989 року виконував обов’язки заступника командира парашутно-десантної роти.
Після проголошення незалежності, Степанок склави присягу на вірність Україні.
25 червня 1993 року одружився, 1994 року народилася донька Юлія.
1998 року закінчив Київський військовий гуманітарний інститут, після навчання в якому його направили до Кіровограду у 50 – й навчальний центр на посаду старшого офіцера відділення виховної роботи. Цього ж року отримав військове звання майора Збройних Сил України.
В 2005 році звільнився з лав збройних сил.
Влітку 2012 року Володимир став членом Всеукраїнського об’єднання “Свобода”.
Взимку 2014 року Володимир був активним учасником революційних подій на Майдані в Києві.
З початком агресії Росії, повернувся до Збройних Сил заступником командира 42-го батальйону територіальної оборони 57-ї мотопіхотної бригади (пізніше 42-й окремий мотопіхотний батальйон).
26 січня 2015 року під час активних бойових дій під Дебальцевим(Донецька обл.) Володимир Степанок загинув внаслідок потрапляння протитанкового снаряду в його БРДМ. Разом із Володимиром загинув водій.
Поховано Володимира Степанка у Кропивницькому.