У Кропивницькому відбувся турнір з жиму лежачи пам’яті Ярослава Шимчика та Ігоря Вівчаренка (ФОТО)

Сьогодні, 23 квітня, відбувся чемпіонат 3-го полку з жиму лежачи. Турнір присвячений пам’яті військовослужбовців полку Ярослава Шимчика та Ігоря Вівчаренка традиційно приймали в стінах спортклубу «Зірочка».

В змаганнях взяли участь 36 учасників. Серед них військовослужбовці 3-го полку та бійці роти патрульної поліції спеціального призначення “Святослав”. Під час урочистого відкриття турніру виступив командир 3-го полку полковник Михайло Красотін.
«Вже традиційно особовий склад центру щороку проводить цей турнір і не лише вшановуючи пам’ять наших хлопців, але й продовжуючи їх справу. І щодня коли у нас є можливість ми здобуваємо нові знання, впорядковуємо почуття та гартуємо тіло», – сказав командир полку і побажав всім учасникам успіхів та перемог.

Полковник Красотін вручив організаторам змагань подяки, а військовослужбовцям полку, які систематично демонструють високі спортивні результати – відзнаку: «Іду на Ви – спортсмен».

Вже традиційно почесними гостями змагань стали батьки та рідні Ярослава Шимчика та Ігоря Вівчаренка
«Для Ярослава однією з причин піти на службу за контрактом до 3-го полку була можливість розвиватись фізично. Він вважав, що всі чоловіки мають займатись спортом, бути завжди в тонусі та гарній фізичній формі, вдосконалювати своє тіло по максимуму. Говорив: «Якщо цей вид спорту буде олімпійським, то я ще стану чемпіоном і ви будете мною пишатись». Спочатку ми не дуже серйозно ставились до його слів. Спочатку він ходив у Гайвороні в “качалки”, потім у Кропивницькому. І навіть коли вже був не передовій, хлопці казали, що якщо була вільна хвилинка, він знаходив можливість тримати себе у формі – тягав якісь залізяки і качався, – пригадує Володимир Шимчик, батько військовослужбовця. – Для мене надзвичайно важливо, що відбувається такий турнір і про Ярослава пам’ятають».

Сергій Шимчик, старший брат героя, розповідає, що Ярослав жив спортом:

«Ярослав горів цим, був щасливим коли пішов в спортзал і як тільки з’явилась можливість «тягать залізо», як він казав. Він жив цим і в майбутньому планував брати участь в змаганнях, досягати високих результатів та стати тренером. Відкрити свою «качалку» і тренувати інших», – говорить Сергій.

Організатори турніру: 3-й окремий полк спеціального призначення ім. князя Святослава Хороброго, Національна Федерація бодібілдингу України, Кіровоградська обласна Федерація бодібілдингу та фітнесу, Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, Кіровоградський обласний центр фізичного здоров’я населення: «Спорт для всіх».

Учасники боролись за комплекти нагород в різних вагових категоріях. Перемогу здобув військовослужбовець полку з результатом 165 кг.