Бійці полку стали інструкторами обласних змагань «Захисник Кіровоградщини» (ФОТО,ВІДЕО)

П’яті обласні змагання з військово-патріотичного виховання «Захисник Кіровоградщини» відбулись 10 – 11 жовтня в селищі Пантаївка, Олександрійського району Кіровоградської області.

Цього року в змаганнях взяли участь 36 команд з усіх куточків Кіровоградщини, загалом 216 учасників боролись за перемогу.

– Тут виховується свідомість, патріотизм, фізичний розвиток людини. В цілому ми отримаємо молоду людину, яка готова служити в Збройних силах, – вважає Ярослав Кучер, військовий комісар Кіровоградського обласного військового комісаріату.

До організації ювілейних змагань поряд Кіровоградською ОДА, адміністраціями районів, інструкторами центру медико-психологічної допомоги «Компас», кропивницького осередку Федерації панкратіону, обласним управлінням ГУ Нацполіції, долучились і військовослужбовці 3-го окремого полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго. Перед учасниками змагань виступив командир 3-го ОП СпП ім. князя Святослава Хороброго полковник Олександр Трепак.

– Це дуже почесна місія кожного з вас – служити своїй батьківщині. Насправді, неважливо чи це солдат зі зброєю, чи це дівчина за клавіатурою. Вони виконують однакову функцію – вони захищають свою батьківщину, – наголосив він.

Протягом двох днів учасники проекту взяли участь у спортивних змаганнях, під час яких мали пройти випробування у різних видах, переглянули стрічку “Іловайськ 2014. Батальйон “Донбас”, взяли участь у караоке патріотичної пісні. Представники ГУ Нацполіції в області організували для школярів показовий виступ, а бійці 3-го ОП СпП імені князя Святослава Хороброго – демонстрацію військової зброї та техніки.

Зрештою перемогу в обласному етапі змагань “Захисник Кіровоградщини” здобула команда Гайворонського району. Друге місце посіли господарі фінального етапу – команда Пантаївки, а школярі Устинівського району посіли третє місце.

– Ми сьогодні маємо реальний результат нашої роботи за п’ять років – це патріоти, молоді люди, які сьогодні готові боронити нашу землю від ворога. І ми є та область, яка йде попереду в національно-патріотичному вихованні, – говорить Олег Вєтров, координатор обласних змагань «Захисник Кіровоградщини».