Бійцям третього полку розповіли про звитяги українського війська (ФОТО)

В музеї 3-го окремого полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго відбулась чергова зустріч військовослужбовців одного з загонів з кандидатом історичних наук Юрієм Митрофаненком.

Цей захід вже третій. Перші два присвятили подіям Холодного Яру. Цього разу говорили про переможні традиції українського війська, розповіли як «махновці» разом з армією УНР розгромили білогвардійців. Ця подія сталась на території Кіровоградської області в Голованівському районі. Минулого року на місці цієї звитяги встановлено пам’ятний знак.

Ініціатор зустрічей – офіцер-психолог загону, за його словами, це просвітницька акція, спрямована передусім на військовослужбовців, які нещодавно прийшли на військову службу за контрактом.
«Це просвітницька акція. Ми вирішили проводити такі заходи оскільки під час відбору до полку зіштовхнулись з проблемою – багато відібраних не знають історії, навіщо вони тут знаходяться. Тому саме для тих, хто нещодавно прибули і підписали контракт, ми вирішили провести низку заходів. Щоб вони знали за що воюють, хто їх пращури. Маючи цю інформацію, вони не так будуть піддаватись інформаційній пропаганді проти України і це впливатиме на формування світогляду», – говорить офіцер-психолог загону.

Присутні переглянули стрічку про визвольну боротьбу, історик Митрофаненко розставив певні акценти під час перегляду.

«Це важливо знати, адже інформаційна війна триває і дуже неприємно чути про те, що в Україні «якісь громадянський конфлікт, ми ж брати, один народ..». Ось цими фразами росіяни хочуть приспати бойовий дух українців. Ми хочемо нагадати, що було 100 років тому і під час цієї зустрічі проводили аналогії: 2014 рік і 1919 рік. Роки в які росіяни вкотре намагались встановити на території нашого краю «Новоросію», але це їм не вдалось.

В Україні є досвід перемоги над російським військом», – підсумував Юрій Митрофаненко, кандидат історичних наук.