3-й полк взяв участь у святкуванні Дня міста Кропивницького (ФОТО,ВІДЕО)

Сьогодні, 21 вересня, Кропивницький відзначає свою 265 річницю від дня заснування. Традиційно в цей день в різних куточках обласного центру проходять десятки святкових заходів. Не став виключенням і цей день народження міста, не залишились осторонь свята і військовослужбовці 3-го окремого полку спецпризначення ім. князя Святослава Хороброго. 

Розпочалось святкування з традиційної руханки на площі перед міською радою, після неї центральною вулицею міста пройшли дві колони, що символічно з’єднали два райони Кропивницького: Подільський та Фортечний. Колону Фортечного району очолив оркестр 3-го полку. Музиканти виконали декілька композицій, серед них прозвучали марші Козацька слава, Гвардійський, марш Переможець, Сини Батьківщини.

Далі на площі перед Кропивницькою міською радою відбулись офіційні заходи. Серед іншого міський голова Андрій Райкович та секретар міськради Андрій Табалов вручили відзнаки, грамоти та почесні нагороди кращим в своїх галузях представникам громади міста. Серед відзначених і військовослужбовці 3-го ОП СпП ім. князя Святослава Хороброго, нагороджені відзнакою міської ради та виконавчого комітету міста Кропивницького «За заслуги» 2-го ступеню.

Тим часом полковий оркестр продовжив дарувати музику та святковий настрій кропивничанам та гостям міста в Ковалівському парку. У їхньому виконанні прозвучали відомі композиції , що виконувались оркестром раніше, а також їх репертуар поповнився новинками.

Зокрема прозвучали композиції квартету «Гетьман», на слова Олександра Вратарьова: Нам є, що захищати, гурту «Шабля» – Вічна любов, Василя Жадана «Браття».

Паралельно військовослужбовці 3-го полку брали участь у святкових заходах на Козачому острові. Там вони представили новітні зразки техніки та озброєння. Кожен охочий має змогу посидіти в новенькому «Гамві»(Humvee) чи вітчизняній броньованій «Варті». Як у дітлахів так і у дорослих, найбільшою популярністю користується стрілецька зброя. Представники полку розповідають про кожен із зразків, кожен бажаючий може потримати зброю в руках та сфотографуватись із нею.
Керівництво та особовий склад 3-го окремого полку спеціального призначення ім. князя Святослава Хороброго щиро вітає всіх жителів Кропивницького з Днем міста.