В’язали дідуха та згадали загиблих: до 3-го полку завітали рідні полеглих героїв (ФОТО)

Напередодні зимових свят представники підрозділів та командування 3-го окремого полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго зустрілись з рідними полеглих військовослужбовців.

Сьогодні, 21 грудня, в приміщенні музею полку зібрались батьки та рідні, дружини загиблих героїв – військовослужбовців 3-го ОП СпП. Командир частини полковник Михайло Красотін привітав присутніх з прийдешніми святами та запевнив, що пам’ять про військовослужбовців та підтримка їх родин залишається пріоритетним напрямком роботи.

-Згадувати наших хлопців – це перше і найважливіше для чого ми тут зібрались. Також під час таких зустрічей важливо ставити завдання і підбивати підсумки нашої з вами роботи. Ви – активна частина нашої великої родини. Я вдячний, що долучаєтесь до всіх цих процесів. Щиро вітаю Вас з прийдешніми святами, – наголосив командир частини.

Далі спілкування продовжилось за теплим чаєм. Учасники зустрічі обговорили з заступниками з морально-психологічного забезпечення нагальні питання. А на завершення зустрічі Олена Степанок, дружина загиблого військовослужбовця полку, голова громадської організації «Єдина родина» запропонувала спільно зробити дідуха, як символ Різдва та єднання, пам’яті про тих, кого сьогодні вже немає поруч.

-Дідух плететься з 12 пар пучків – це 12 місяців. У кожному з них по 7 колосків – як символ семи днів тижня. Здавна українці в’язали дідух на Різдво у кожній родині на добробут, здоров’я та згадку про тих, хто пішов з життя, – розповіла Олена Степанок.

Для виготовлення дідуха використали сніп соломи з врожаю, зібраному на «Полі пам’яті» рідними загиблих військовослужбовців у 2020 році.

Вічна пам’ять героям!