Вифлеємський Вогонь Миру передали бійцям 3-го полку (ФОТО)

Сьогодні, 24 грудня, напередодні Різдва кропивницькі пластуни передали Вифлеємський Вогонь Миру до 3-го полку.

– Вифлеємський Вогонь Миру – це символ добра, любові, миру. Вже склалась традиція, коли скаути всього світу приносять благодатний вогонь та вістку про народження Ісуса Христа віруючим. В Україні цю місію взяв на себе «Пласт». Серед іншого, ми передаємо Вогонь Миру військовослужбовцям, адже вони стоять на сторожі миру та спокою в нашій державі. Ми вдячні, зокрема військовослужбовцям 3-го полку за те що вони боронять наш рідний край, – сказав Ілля Войтенко, голова міського осередку Пласту – Національної скаутської організації України.

«Вифлеємський Вогонь Миру» — міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, що полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

Започаткувала її у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути.

В Україні Вифлеємський Вогонь поширюють учасники Пласту.

До України вперше Вогонь Миру потрапив у 1992 року, а з 1998 року це вже стало традицією. Щороку пластуни перебирають Вифлеємський Вогонь Миру від польських скаутів і передають його українській громаді, церквам, несуть до дитячих притулків, лікарень, та інших закладів, щоб ті, хто перебувають далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки.